SK Torpédo Trpín

Jednoho sychravého podzimního večera v roce 2003 se v garáži jednoho z domů začali scházet místní i přespolní borci povětšinou ověšeni různými kusy hokejové výstroje, helmou počínaje a suspenzorem konče. Skutečnost, že se v útrobách domu odehraje klíčové jednání, jež významně ovlivní nejen sportovní život a nejen v Trpíně, by hádal málokdo. Ovlivněni hokejovou mánií jsme chtěli ukázat světu, že i v této malé obci umíme hrát hokej nejen na zamrzlém i nezamrzlém rybníce, ale i mezi mantinely se vším všudy, co k hokeji patří. 

V té době se v Poličce rozjížděla městská hokejová liga MHL sdružující pod sebou přibližně 11 amatérských hokejových klubů z okolních obcí. Rozhodli jsme se, že i my poměříme síly a hokejové dovednosti jako registrovaný sportovní klub s názvem SK Torpédo Trpín. Pak už zbývalo jen sehnat kompletní hokejovou výstroj, naučit se o 100 % lépe bruslit a máchat hokejkou, doučit se pravidla, zvýšit kondici a mohli jsme konečně vlétnout do ledové arény. První roky jsme však obsazovali krásná a zasloužená poslední místa v jakémkoli bodování a vavříny sbírali naši skvělí a neúnavní fanoušci, několikrát vyhlášení jako „Nejlepší fanoušci MHL“. Zlepšení přišlo až se sezónou 2007/2008, kdy jsme se umístili na 6. místě a v dalších sezónách jsme střídavě končili na 4. nebo 5. místě. 

Od sezóny 2017/2018 hrajeme Bystřickou hokejovou ligu. Ta je rozdělená na dvě části. V první sezoně jsme hráli tu nižší část a probojovali jsme se na další sezonu do vyšší části. 

SK Torpédo Trpín - facebook